ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Στο παρόν σεμινάριο αναλύονται όλα τα βήματα από την εγκατάσταση του αμπελώνα μέχρι την παραγωγή κρασιού από το σπίτι ή ένα μικρό οινοποιείο. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δίνει στους συμμετέχοντες μια πλήρη κατάρτιση ώστε να επιτύχουν όχι μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και να προσαρμόσουν το τελικό προϊόν (κρασί-σταφύλι) στις δικές τους ανάγκες.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
- Ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού.
- Οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος.
- Αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα.
- Γεωτεχνικούς.
- Φοιτητές γεωπονικών επιστημών.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παρόν σεμινάριο οδηγεί σε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης διάρκειας 15 ωρών.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Η πρόσβαση στο σεμινάριο είναι απεριόριστης διάρκειας.
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 49
- Εξέταση 0
- Διάρκεια 15 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 843
- Πιστοποιητικό Ναι
- Assessments Ναι
Δομή μαθήματος
- 3 Sections
- 49 Lessons
- Lifetime
- Μαθήματα Αμπελουργίας24
- 2.1Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση16 Λεπτά
- 2.2Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους10 Λεπτά
- 2.3Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλου13 Λεπτά
- 2.4Άνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση9 Λεπτά
- 2.5Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιών12 Λεπτά
- 2.6Γεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους11 Λεπτά
- 2.7Εντομολογικοί εχθροί της αμπέλου20 Λεπτά
- 2.8Μυκητολογικοί εχθροί της αμπέλου8 Λεπτά
- 2.9Άλλες ασθένειες (ιοί, βακτήρια κ.ο.κ.) της αμπέλου7 Λεπτά
- 2.10Τα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώνα17 Λεπτά
- 2.11Κατεργασία εδάφους10 Λεπτά
- 2.12Χειμερινό κλάδεμα: Διαμόρφωση και καρποφορία34 Λεπτά
- 2.13Θερινά κλαδέματα: Βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή16 Λεπτά
- 2.14Βιολογική λίπανση αμπέλου14 Λεπτά
- 2.15Τύποι πολλαπλασιασμού12 Λεπτά
- 2.16Εγκατάσταση μητρικού αμπελώνα11 Λεπτά
- 2.17Προϋποθέσεις φύτευσης6 Λεπτά
- 2.18Καλλιεργητικές περιποιήσεις μητρικού αμπελώνα9 Λεπτά
- 2.19Συλλογή κληματίδων4 Λεπτά
- 2.20Διατήρηση κληματίδων5 Λεπτά
- 2.21Εμβολιασμός9 Λεπτά
- 2.22Στοιχεία Οινοποίησης/Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή/Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλι10 Λεπτά
- 2.23Περιβάλλον και οργάνωση κάβας5 Λεπτά
- 2.24Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες ανά περιοχή & αμπελογραφία19 Λεπτά
- Μαθήματα Οινολογίας23
- 3.1Η διαδικασία παραγωγής κρασιού16 Λεπτά
- 3.2Το κόστος της οινοποίησης7 Λεπτά
- 3.3Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις31 Λεπτά
- 3.4Υλικά οινοποιείου25 Λεπτά
- 3.5Σάκχαρα και οξέα30 Λεπτά
- 3.6Οξύτητα και διοξείδιο του θείου29 Λεπτά
- 3.7Υγιεινή οινοποιείου25 Λεπτά
- 3.8Η περίοδος του σπασίματος20 Λεπτά
- 3.9Συγκομιδή σταφυλιών21 Λεπτά
- 3.10Επεξεργασία ραγών28 Λεπτά
- 3.11Μαγιές οινοποίησης5 Λεπτά
- 3.12Αλκοολική ζύμωση43 Λεπτά
- 3.13Μηλογαλακτική ζύμωση και άλλες ζυμώσεις25 Λεπτά
- 3.14Εξευγενισμός και υλικά εξευγενισμού29 Λεπτά
- 3.15Διαύγαση και σταθεροποίηση39 Λεπτά
- 3.16Φιλτράρισμα15 Λεπτά
- 3.17Εμφιάλωση25 Λεπτά
- 3.18Παράδειγμα οινοποίησης ερυθρής ποικιλίας20 Λεπτά
- 3.19Παράδειγμα οινοποίησης λευκής ποικιλίας15 Λεπτά
- 3.20Παραγωγή αφρώδους οίνου22 Λεπτά
- 3.21Παραγωγή κρασιού από φρούτα51 Λεπτά
- 3.22Μικρά αλλά σημαντικά μυστικά28 Λεπτά
- 3.23Εργαστηριακές μετρήσεις35 Λεπτά
- Σημειώσεις σεμιναρίου2
Κάντε μια ερώτηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
15 Comments
Καλησπέρα! Ημερομηνίες του σεμιναρίου παρακαλώ,
Καλησπέρα σας. Το σεμινάριο είναι άμεσα διαθέσιμο και μπορείτε να το παρακολουθήσετε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα στο δικό σας ρυθμό.
Καλημέρα , παρακαλουθώ το σεμινάριο . εχω να σας κάνω μια ερώτηση όσο αφορά την ολική και ενεργή οξύτιτα .Η όξινη γεύση ειδικά των λευκών κρασιών δεν οφείλεται στην ενεργή οξύτιτα (δηλαδή PH) ;
σας ευχαριστώ
Η ολική οξύτητα μας λέει τη συγκέντρωση των οξέων που υπάρχουν στο κρασί, ενώ το επίπεδο του pH μας λέει πόσο έντονη είναι η γεύση αυτών των οξέων. Για παράδειγμα, ένα κρασί με ολική οξύτητα 6g/l και pH 3,2, θα είναι περισσότερο όξινο από ένα κρασί με ολική οξύτητα 4g/l με το ίδιο επίπεδο pH. Επομένως, το pH δεν είναι υπεύθυνο για την όξινη γεύση.
όταν 2 κρασιά έχουν ίδια ολική οξύτητα για παράδειγμα 6g/l και το ένα έχει pH 3.2 και το άλλο έχει pH 3.0 πιο όξινη γεύση δε θα έχει το κρασί με το χαμιλότερο pH δηλαδή αυτό που έχει 3.0 ;
Επίσης όταν ένα κρασί έχει ολική οξύτητα 6g/l και pH 3.2 και ένα άλλο κρασί έχει ολική οξύτιτα 4g/l και pH 3.0 Ποιο θα έχει πιο όξινη γεύση;
Γεια σας.Σκέφτομαι να δώσω το απαιτούμενο ποσό για την δυνατότητα πρόσβασης στο σεμινάριο.Έχω τρεις ερωτήσεις προς το παρόν;
1η:Κάθε ενότητα περιέχει βίντεο ή σχετικά κείμενα
2η:Εφόσον πληρώσω μπορώ να έχω πρόσβαση όποτε και όσες φορές θέλω;
3η Πόσο ευχαριστημένοι είναι άλλοι αγοραστές και που υπάρχουν κριτικές που αφορούν το πρόγραμμα αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Σας απαντώ με τη σειρά που θέσατε τις ερωτήσεις:
1. Κάθε ενότητα περιέχει βίντεο. Τα κείμενα και οι παρουσιάσεις είναι προσβάσιμες στις τελευταίες διαλέξεις.
2. Η πρόσβαση είναι απεριόριστης χρονικής διάρκειας, οποιαδήποτε στιγμή.
3. Επειδή είναι καινούρια η πλατφόρμα (ως σχεδιασμός) δεν υπάρχουν κριτικές. Όμως για το συγκεκριμένο σεμινάριο έχουμε λάβει πολύ καλά λόγια στο email & στο Facebook. Πιστεύω ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένος.
Το σεμινάριο σας ήταν κατατοπιστικότατο.
Σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα πλέον στην πράξη και με ανατροφοδότηση θα γίνει η κατάλληλη χρήση όλων αυτών των γνώσεων, ενώ ότι χρειαστώ θα σας το ρωτήσω ξανά.
Σας ευχαριστώ
Σαμανδαράς Πέτρος.
Να είστε καλά. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας 😊
Καλησπέρα, τα μαθήματα οινοποίησης είναι ίδια με αυτά του σεμιναρίου “οινοποίηση”;
Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει και η αμπελουργία αλλά στην οινοποίηση δεν θέλω να κανω “εκπτώσεις”
Καλησπέρα, είναι ακριβώς τα ίδια 🙂
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν με την πληρωμή θα είναι διαθέσιμο κάποιο τιμολόγιο η απλά απόδειξη;
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα σας. Ασφαλώς και υπάρχει η επιλογή του τιμολογίου. Στο τελικό βήμα του checkout επιλέγετε ΝΑΙ για έκδοση τιμολογίου 🙂
Καλησπέρα σας. Στις σημειώσεις οι όροι “χειμέρια ανάπαυση” και “λήθαργος” ταυτίζονται ενώ είναι διαφορετικές λειτουργίες. Αν και μαζί έχουν τον ίδιο σκοπό (συνολική προστασία του πρέμνου από τις αντίξοες καιρικές συνθηκες), η χειμέρια ανάπαυση αναφέρεται σε όλο το πρέμνο συνολικά ενώ ο λήθαργος αφορά αποκλειστικά τους λανθάνοντες οφθαλμούς. Επίσης η χειμέρια ανάπαυση χρονικά τοποθετείται καθαρά μέσα στο χειμώνα ενώ ο λήθαργος ξεκινά από την άνοιξη (Ο προ-ληθαργος τοποθετείται χρονικά από τα τέλη Μαΐου μέχρι τον Αύγουστο, ο λήθαργος από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο και ο μετα-ληθαργος από τέλη νοεμβρίου έως αρχές δεκεμβρίου μέχρι Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με το στάδιο του μετα-ληθάργου να αλληλοκαλύπτεται με την χειμέρια ανάπαυση).