Στη κατασκευή γιαουρτιού θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη καλλιέργεια γιαουρτιού με κάψουλες προβιοτικών ώστε να είναι το τελικό προϊόν περισσότερο ωφέλιμο στον οργανισμό;
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε γιαούρτι με αγελαδινό γάλα θα πρέπει και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε σαν πυτιά να είναι αγελαδινό ή θα μπορούσε να είναι πρόβειο ή κατσικίσιο ζωντανό;
Εάν δεν μπορούμε να βρούμε φρέσκο γάλα από παραγωγό παρά μόνο του εμπορίου το παστεριωμένο, θα ήταν σωστό να το ενισχύσουμε με σκόνη γάλακτος ώστε να εμπλουτισθεί περισσότερο με συστατικά;
Όταν λέτε ελαφριά κρέμα γάλακτος εννοείτε την light που είναι για την ζαχαροπλαστική ή αυτήν που είναι για μαγείρεμα που ουτως Η αλλιώς ειναι πιο ελαφριά;
Έχω αγοράσει ένα φάκελο μάρκα Hansen με καλλιέργεια γιαουρτιού αλλά είναι για πολλά λίτρα γάλα,δεν λέει επάνω ποσό πρέπει να βάλω ούτως η αλλιώς. Εγώ θα βάλω 5γρ όπως αναφέρετε κ εσεις. Αυτό είναι στάνταρ για κάθε καλλιέργεια ανεξάρτητου μάρκας; Αν πέσει παραπάνω υπάρχει πρόβλημα;
Ευχαριστω.
12 Comments
Στη κατασκευή γιαουρτιού θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη καλλιέργεια γιαουρτιού με κάψουλες προβιοτικών ώστε να είναι το τελικό προϊόν περισσότερο ωφέλιμο στον οργανισμό;
Είναι δυνατή η αντικατάσταση, οι κάψουλες θα λειτουργήσουν σας ζυμομύκητες 🙂
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε γιαούρτι με αγελαδινό γάλα θα πρέπει και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε σαν πυτιά να είναι αγελαδινό ή θα μπορούσε να είναι πρόβειο ή κατσικίσιο ζωντανό;
Εάν δεν μπορούμε να βρούμε φρέσκο γάλα από παραγωγό παρά μόνο του εμπορίου το παστεριωμένο, θα ήταν σωστό να το ενισχύσουμε με σκόνη γάλακτος ώστε να εμπλουτισθεί περισσότερο με συστατικά;
Θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν θα το πρότεινα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη γάλακτος, ασφαλώς.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Η διαδικασία είναι ίδια και για γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αλλάζοντας μόνο το γάλα;;
Πολύ σωστά 🙂
το κατσικίσιο γάλα μπορεί να γίνει γιαούρτι ή επειδή τα λιπαρά του είναι λιγότερα από το πρόβειο δεν γίνεται γιαούρτι;
Φυσικά και μπορεί να γίνει γιαούρτι 🙂
Όταν λέτε ελαφριά κρέμα γάλακτος εννοείτε την light που είναι για την ζαχαροπλαστική ή αυτήν που είναι για μαγείρεμα που ουτως Η αλλιώς ειναι πιο ελαφριά;
Τη light εννοώ.
Έχω αγοράσει ένα φάκελο μάρκα Hansen με καλλιέργεια γιαουρτιού αλλά είναι για πολλά λίτρα γάλα,δεν λέει επάνω ποσό πρέπει να βάλω ούτως η αλλιώς. Εγώ θα βάλω 5γρ όπως αναφέρετε κ εσεις. Αυτό είναι στάνταρ για κάθε καλλιέργεια ανεξάρτητου μάρκας; Αν πέσει παραπάνω υπάρχει πρόβλημα;
Ευχαριστω.