Έφτιαξα paneer ποσό καιρό κρατάει στο ψυγειο; Το Τυρογαλά που περίσσεψε μπορώ να το κάνω άλμη και να βάλω ένα κομμάτι φέτα δυο κιλών που έχω αγορασμένη; Ευχαριστω
Η πρακτική για μακροβιότερη συντήρηση είναι η συνεχής ενυδάτωση του τυριού και η καλή αποθήκευση στο ψυγείο. Αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό με τον οικιακό μας εξοπλισμό να πάμε πέρα των λίγων ημερών στη συντήρηση.
Άρα η άλμη με νερό ή με τυρόγαλο είναι για ενυδάτωση και καλά κλεισμένο σε μπω και ψυγείο. Γιατί η φέτα μπαίνει σε άλμη. Τελευταία πουλάνε άλμη ή γάρο οπως αλλιώς το λένε, στα σούπερ μάρκετ. Το αγοράζεις παίρνεις και φέτα και το βάζεις την άλμη και το κρατάς 1,2 εβδομάδες.
9 Comments
Αν είναι πλήρες πειράζει;
Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα 🙂
Έφτιαξα paneer ποσό καιρό κρατάει στο ψυγειο; Το Τυρογαλά που περίσσεψε μπορώ να το κάνω άλμη και να βάλω ένα κομμάτι φέτα δυο κιλών που έχω αγορασμένη; Ευχαριστω
2-3 μέρες συνήθως. Δεν είμαι βέβαιος για την εμβάπτιση της φέτας στην άλμη 🙂 Εγώ δεν θα το έκανα.
Πως μπορώ να την κρατήσω πιο πολύ χρονικά; Γιατί είναι ένα κομμάτι 2 κιλών συσκευασμένο και αν ανοίξω την συσκευασία θα πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα.
Η πρακτική για μακροβιότερη συντήρηση είναι η συνεχής ενυδάτωση του τυριού και η καλή αποθήκευση στο ψυγείο. Αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό με τον οικιακό μας εξοπλισμό να πάμε πέρα των λίγων ημερών στη συντήρηση.
Άρα η άλμη με νερό ή με τυρόγαλο είναι για ενυδάτωση και καλά κλεισμένο σε μπω και ψυγείο. Γιατί η φέτα μπαίνει σε άλμη. Τελευταία πουλάνε άλμη ή γάρο οπως αλλιώς το λένε, στα σούπερ μάρκετ. Το αγοράζεις παίρνεις και φέτα και το βάζεις την άλμη και το κρατάς 1,2 εβδομάδες.
Αν πατήσω ολοκλήρωση μπορώ να ξαναδώ τα βίντεο αν χρειαστώ κάτι;;;;
Ασφαλώς μπορείτε να τα ξαναδείτε 🙂