Ο βόστρυχος αν και απορρίπτεται στη διαδικασία οινοποίησης, βοηθάει πάρα πολύ στη μεταφορά των φωτοσυνθετικών προϊόντων προς τις ράγες και έτσι διαμορφώνεται η σύνθεση των τελευταίων (σάκχαρα κοκ).
Τα πιο αποδοτικά σχήματα είναι τα γραμμικά (π.χ. Royat), που όμως έχουν υψηλό κόστος επένδυσης. Συνήθως, οι πιο μικροί αμπελουργοί επιλέγουν το κυπελλοειδές που είναι κλασική αξία.
Αναφέρετε πως το σχήμα της ράγας κατά κανόνα είναι πιο στρόγυλλο ότα είναι για οινοποίηση ενώ πιο επιτραπέζιο για ωμή κατανάλωση. Που οφείλεται το γεγονός αυτό και υπάρχει ο εμπειρικός αυτός κανόνας;
7 Comments
Μπορεί να βιάζομαι,αλλά έχω απορία γιατί ο βόστρυχος είναι σημαντικο όργανο για την οινοποίηση.
Ο βόστρυχος αν και απορρίπτεται στη διαδικασία οινοποίησης, βοηθάει πάρα πολύ στη μεταφορά των φωτοσυνθετικών προϊόντων προς τις ράγες και έτσι διαμορφώνεται η σύνθεση των τελευταίων (σάκχαρα κοκ).
Καλησπέρα σας. Πως επιλέγουμε τι σχήμα θα δώσουμε στο πρέμνο για να μας δόση κάθε χρόνο την καλύτερη απόδοση .
Τα πιο αποδοτικά σχήματα είναι τα γραμμικά (π.χ. Royat), που όμως έχουν υψηλό κόστος επένδυσης. Συνήθως, οι πιο μικροί αμπελουργοί επιλέγουν το κυπελλοειδές που είναι κλασική αξία.
Τι ειναι το χνούδι?
Αναφέρετε πως το σχήμα της ράγας κατά κανόνα είναι πιο στρόγυλλο ότα είναι για οινοποίηση ενώ πιο επιτραπέζιο για ωμή κατανάλωση. Που οφείλεται το γεγονός αυτό και υπάρχει ο εμπειρικός αυτός κανόνας;
Κυρίως στη διευκόλυνση της βρώσης και οινοποίησης, αλλά δεν αποκλείουμε και να συμβαίνει το αντίστροφο 🙂