Σεμιναρια

Βιολογική παραγωγή κρασιού

Η παραγωγή κρασιού δεν είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα μόνο στο οινοποιείο.

Τα κρασιά ανώτερης ποιότητας είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που περιλαμβάνουν την κατάλληλη επιλογή ποικιλίας αμπέλου μέχρι την τοποθέτησή τους στην κάβα. Η παραγωγή βιολογικών οίνων προϋποθέτει επιπλέον, την εφαρμογή καλλιεργητικών και άλλων χειρισμών που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δομή σεμιναρίου

Κεφάλαιο 1

Εισαγωγικά στοιχεία

    • Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση.
    • Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους.

    Κεφάλαιο 2

    Φυσιολογία του πρέμνου

          • Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλου
          • Άνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση.
          • Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιών
          • Γεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους

          Κεφάλαιο 3

          Εχθροί και παθογόνα των φυτών της αμπέλου

                • Τα κυριότερα παθολογικά προβλήματα της αμπέλου
                • Τα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώνα
                • Προληπτικά μέτρα
                • Μέθοδοι αντιμετώπισης με βιολογικά σκευάσματα.

                Κεφάλαιο 4

                Καλλιεργητικές εργασίες στον αμπελώνα

                        • Κατεργασία εδάφους
                        • Χειμερινό κλάδεμα (διαμόρφωση και καρποφορία)
                        • Θερινά κλαδέματα (βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή)
                        • Βιολογική λίπανση αμπέλου
                        • Συγκομιδή

                        Κεφάλαιο 5

                        Οινοποίηση/Λευκή και Ερυθρά-Ροζέ

                            • Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή (θραύση, διαχωρισμός, ζύμωση, κ.ά.)
                            • Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλι
                            • Περιβάλλον και οργάνωση κάβας

                             

                            • Σε επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους
                            • Σε ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού
                            • Σε οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος
                            • Σε αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα
                            • Σεοινολόγους
                            Σε ποιους απευθύνεται; (ενδεικτικά)

                             

                            Οφέλη παρακολούθησης
                                  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
                                  • Απεριόριστη χρονική πρόσβαση στις διαλέξεις
                                  • Κατέβασμα σημειώσεων στον Η/Υ σας
                                  • Ευελιξία στο χρόνο και τόπο παρακολούθησης

                                   

                                  Ερωτήσεις και απορίες απαντώνται απευθείας από τον εκπαιδευτή μέσω e-mail ή τηλεφωνικά.

                                  ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

                                  € 15,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

                                  ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 03 August 2017 18:01
Ανδρέας Παπασταύρου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.

Είναι ο ιδρυτής και βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαχανοκομία Γενική Γεωργία »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Log in