fbpx
apk indir mobil oyun
sex sohbet
porno izle
sohbet numaraları
numaradan isim bulma
davul zurna ekibi kiralama
mp3
türkçe porno - porno - mobil porno

Σεμιναρια

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας και Ποιότητας Οίνου

  • Αριθμός διαλέξεων:11
  • Διάρκεια:8 ώρες
  • Σημειώσεις: 200 σελίδες e-book και 600+ σελίδες εικονογραφημένων παρουσιάσεων
  • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Διαθέσιμο από 25 Σεπτεμβρίου 2019
  • Κόστος:50€ 25€!!! Η προσφορά ισχύει μέχρι 15 Νοεμβρίου 2019!!!
  • Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου

Το παρόν σεμινάριο συνιστά το τρίτο μέρος του πακέτου κατάρτισης στην Αμπελουργία-Οινοποίηση και έχει στόχο να προσφέρει την κατάλληλη εκπαίδευση στον παραγωγό κρασιού ώστε να καθορίσει την ποιότητα του προϊόντος του, χρησιμοποιώντας όλους τους υποκειμενικούς και αντικειμενικούς δείκτες.

Επιπρόσθετα μεταξύ άλλων αναλύονται οι αστοχίες και τα ελαττώματα του οίνου, το νομοθετικό καθεστώς αλλά και η οπτική γωνία του καταναλωτή. Όλα αυτά θα τα βρείτε στις βιντεοδιαλέξεις, το e-book και τις εικονογραφημένες σημειώσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το σεμινάριο, πάντοτε με τη σφραγίδα ποιότητας του agronomist.gr!

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κεφάλαιο 1:Γευσιγνωσία οίνου

  • Εργαστηριακές αναλύσεις
  • Κριτήρια καλού γευσιγνώστη
  • Τόπος και χρόνος δοκιμής-Οι κατάλληλες συνθήκες
  • Εξοπλισμός γευσιγνώστη
  • Σειρά δοκιμών
  • Θερμοκρασία γευσιγνωσίας
  • Γευσιγνωσία ειδικού σκοπού
  • Τεχνική γευσιγνωσίας (εμφάνιση, οσμή, γεύση, συμπεράσματα)
  • Σημασία καταγραφών

Κεφάλαιο 2: Εμφάνιση

  • Διαύγεια
  • Ένταση
  • Χρώμα (Λευκά-Κόκκινα-Ροζέ-Κεντρικό χρώμα-Μηνίσκος)
  • Άλλες παρατηρήσεις (Φυσαλίδες-Δάκρυα-Ίζημα)

Κεφάλαιο 3: Οσμή

  • Συνθήκη
  • Ένταση
  • Ανάπτυξη
  • Χαρακτηριστικά αρώματος

Κεφάλαιο 4: Γεύση

  • Γλυκύτητα/Πικράδα/Οξύτητα/Αλατότητα/unami
  • Ξηρότητα/Γλυκύτητα
  • Οξύτητα
  • Τανίνες
  • Αλκοόλ
  • Σώμα
  • Ένταση γεύσης
  • Χαρακτηριστικά γεύσης
  • Άλλες παρατηρήσεις
  • Διάρκεια

Κεφάλαιο 5: Συμπεράσματα δοκιμών

  • Ποιότητα
  • Λόγοι για ποιοτικό κρασί
  • Ετοιμότητα για κατανάλωση/Δυναμική παλαίωσης
  • Σχέση τιμής/αξία
  • Ταυτοποίηση
  • Κλίμακες αξιολόγησης οίνου (20 & 100)
  • Τυφλή δοκιμασία

Κεφάλαιο 6: Αστοχίες και ελαττώματα οίνου

  • Χλωροανισόλες και Βρωμοανισόλες
  • Ζύμωση στη φιάλη και βακτηριακή επιμόλυνση
  • Πρωτεϊνική θολερότητα
  • Οξείδωση
  • Υπερβολική πτητική οξύτητα
  • Υπερβολικό διοξείδιο του θείου
  • Αναγωγικότητα
  • Brettanomyces (βρετανομύκητας)
  • Dekkera
  • Γερανιόλη
  • Γεωσμίνη
  • Οξικό αιθύλιο
  • Υπερβολική ακεταλδεΰδη
  • Candida
  • Κηλίδα καπνού

Κεφάλαιο 7: Καθορισμός ποιότητας οίνου στην αγορά

  • Νομοθεσία στην Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες
  • Επιτραπέζια κρασιά και ΠΓΕ (Προέλευση Γεωγραφικής Ένδειξης)
  • Διαγωνισμοί γευσιγνωσίας
  • Επίσημες ταξινομήσεις ποιότητας
  • ISO 9001 και ποιότητα οίνου
  • Το brand name και η ποιότητα οίνου
  • Σχέση τιμής και ποιότητας οίνου

Κεφάλαιο 8: Οι φυσικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του οίνου

  • Αντιπροσωπευτικότητα ποικιλίας (typicity) και περιοχής (regionality)
  • Η επίδραση του κλίματος στην οινική ποιότητα
  • Ο ρόλος του εδάφους-Terroir
  • Η επίδραση του τρύγου

Κεφάλαιο 9: Εμπόδια στην παραγωγή ποιοτικού οίνου

  • Οικονομικά
  • Δεξιότητες
  • Νομικά
  • Περιβαλλοντικά

Κεφάλαιο 10: Παραγωγή ποιοτικών οίνων

  • Απόδοση
  • Πυκνότητα αμπελώνα
  • Ηλικία πρέμνων
  • Χειμερινό κλάδεμα
  • Καταπόνηση πρέμνων
  • Συγκομιδή
  • Επεξεργασία ραγών
  • Επιλογή και ταξινόμηση ραγών
  • Χρήση αντλιών/βαρύτητας
  • Έλεγχος ζυμώσεων
  • Δεξαμενές και βαρέλια
  • Αποθήκευση

Κεφάλαιο 11: Επιλογή από τους καταναλωτές

  • Η κυριαρχία των σούπερ μάρκετ
  • Τιμή και περιθώριο κέρδους
  • Επιλογή για την αγορά και την πελατειακή βάση
  • Στυλ και διαφορετικότητα
  • Συνέχεια διαθεσιμότητας
  • Η θέση των ιδιαίτερων κρασιών στο ράφι
  • Αποκλειστικότητα
  • Προδιαγραφές
  • Τεχνική ανάλυση

€ 25,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 06 November 2019 09:36
Ανδρέας Παπασταύρου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.

Είναι ο ιδρυτής και βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αμπελουργία-Οινολογία
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Log in