fbpx
Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεμινάριο Οινοποίησης

Σεμινάριο Οινοποίησης
  • Αριθμός διαλέξεων:23
  • Διάρκεια:10 ώρες
  • Σημειώσεις: 269 σελίδες κειμένου και 1.488 σελίδες εικονογραφημένων παρουσιάσεων
  • Απονομή πιστοποιητικού: Ναι
  • Ημερομηνία διεξαγωγής: On demand-Άμεσα διαθέσιμο
  • Τόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά
  • Κόστος:50€ 19€!!! Η προσφορά ισχύει μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2020!!!
  • Εισηγητής: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου

Το παρόν σεμινάριο έχει στόχο να εκπαιδεύσει ανθρώπους που επιθυμούν να παράξουν το δικό τους κρασί υψηλής ποιότητας, ακόμα και από το γκαράζ του σπιτιού τους! Συνήθως τα σεμινάρια επικεντρώνονται είτε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που ασφαλώς είναι σημαντικές για τους επαγγελματίες οινοποιούς αλλά δυσκολεύουν τους ερασιτέχνες, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν σεμινάρια που εστιάζουν στην παράθεση συνταγών παραλείποντας όμως πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση ενός μικρού οινοποιείου.

Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι η άρτια κατάρτιση των συμμετεχόντων στην παραγωγή κρασιού, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πολυμέσα εκπαίδευσης (βίντεο, εικόνα) με μια ευέλικτη και χρηστική διαδικασία.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κεφάλαιο 1: Η διαδικασία παραγωγής κρασιού (15':35'')

Κεφάλαιο 2: Το κόστος της οινοποίησης (7':22'')

Κεφάλαιο 3: Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις (31':16'')

Κεφάλαιο 4: Υλικά οινοποιείου (25':19'')

Κεφάλαιο 5: Σάκχαρα και οξέα (30':27')

Κεφάλαιο 6: Οξύτητα και διοξείδιο του θείου (29':01'')

Κεφάλαιο 7: Υγιεινή οινοποιείου (25':06'')

Κεφάλαιο 8: Η περίοδος του σπασίματος (20΄:12'')

Κεφάλαιο 9: Συγκομιδή σταφυλιών (20':44'')

Κεφάλαιο 10: Επεξεργασία ραγών (28΄:05'')

Κεφάλαιο 11: Μαγιές οινοποίησης (4':37')

Κεφάλαιο 12: Αλκοολική ζύμωση (43':15'')

Κεφάλαιο 13: Μηλογαλακτική ζύμωση και άλλες ζυμώσεις (25' 16'')

Κεφάλαιο 14: Εξευγενισμός και υλικά εξευγενισμού (28' 53'')

Κεφάλαιο 15: Διαύγαση και σταθεροποίηση (38':31'')

Κεφάλαιο 16: Φιλτράρισμα (14΄:40'')

Κεφάλαιο 17: Εμφιάλωση (25':14'')

Κεφάλαιο 18: Παράδειγμα οινοποίησης ερυθρής ποικιλίας (19':59'')

Κεφάλαιο 19: Παράδειγμα οινοποίησης λευκής ποικιλίας (14':39'')

Κεφάλαιο 20: Παραγωγή αφρώδους οίνου (21':48'')

Κεφάλαιο 21: Παραγωγή κρασιού από φρούτα (50':35'')

Κεφάλαιο 22: Μικρά αλλά σημαντικά μυστικά (27':53'')

Κεφάλαιο 23: Εργαστηριακές μετρήσεις (34':56'')

Δείτε στιγμιότυπα από το σεμινάριο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ (για τραπεζική κατάθεση ή μεταφορά)

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

€ 19,00 ΠΛΗΡΩΜΗ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 13 January 2020 08:40
Ανδρέας Παπασταύρου

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας.

Είναι ο ιδρυτής και βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.

Ταχυδρομική Διεύθυνση, Καρνεάδου 72, ΤΚ 16341, Ηλιούπολη, Ελλάδα | Τηλ: +302109963962