καλησπέρα σας
Στο βίντεο αναφέρεται ότι όσο προχωράει η ωρίμανση των ραγών μειώνεται η ποσότητα του μηλικού οξέος (κατανοητό) και μειώνεται και ο συνολικός αριθμός σε οξέα (κατανοητό) και λέτε δηλαδή έχουμε μείωση οξύτιτας του γλεύκους που οδηγεί σε σταδιακή μείωση του PH .
Η ερώτηση μου είναι αφού μειώνεται ο συνολικός αριθμός οξέων , άρα η οξύτιτα του γλεύκους δε θα έπρεπε κανονικά να είχαμε αύξηση του PH ;
Σας ευχαριστώ
Εμμανουήλ Γωνιωτάκης
Έχω παρατηρήσει πως αν πάρω σταφύλια από το πρώτο κόψιμο, δηλαδή το πρωί περίπου 7:30-8:00, είναι σχεδόν πάντα πιο αδύναμα σε οινοπνευματικο βαθμό, σε σχέση με συλλογή του σταφυλιού τις επόμενες ώρες. Ισχύει η η εντύπωση που έχω είναι λανθασμένη;
Είναι πιθανό η χαμηλότερη θερμοκρασία σε συνδυασμό με τη δροσιά του πρωινού να επιδρά με αυτό τον τρόπο, επηρεάζοντας τη σχετική περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
3 Comments
καλησπέρα σας
Στο βίντεο αναφέρεται ότι όσο προχωράει η ωρίμανση των ραγών μειώνεται η ποσότητα του μηλικού οξέος (κατανοητό) και μειώνεται και ο συνολικός αριθμός σε οξέα (κατανοητό) και λέτε δηλαδή έχουμε μείωση οξύτιτας του γλεύκους που οδηγεί σε σταδιακή μείωση του PH .
Η ερώτηση μου είναι αφού μειώνεται ο συνολικός αριθμός οξέων , άρα η οξύτιτα του γλεύκους δε θα έπρεπε κανονικά να είχαμε αύξηση του PH ;
Σας ευχαριστώ
Εμμανουήλ Γωνιωτάκης
Έχω παρατηρήσει πως αν πάρω σταφύλια από το πρώτο κόψιμο, δηλαδή το πρωί περίπου 7:30-8:00, είναι σχεδόν πάντα πιο αδύναμα σε οινοπνευματικο βαθμό, σε σχέση με συλλογή του σταφυλιού τις επόμενες ώρες. Ισχύει η η εντύπωση που έχω είναι λανθασμένη;
Είναι πιθανό η χαμηλότερη θερμοκρασία σε συνδυασμό με τη δροσιά του πρωινού να επιδρά με αυτό τον τρόπο, επηρεάζοντας τη σχετική περιεκτικότητα σε σάκχαρα.