Οινοποίηση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το παρόν σεμινάριο έχει στόχο να εκπαιδεύσει ανθρώπους που επιθυμούν να παράξουν το δικό τους κρασί υψηλής ποιότητας, ακόμα και από το γκαράζ του σπιτιού τους! Συνήθως τα σεμινάρια επικεντρώνονται είτε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που ασφαλώς είναι σημαντικές για τους επαγγελματίες οινοποιούς αλλά δυσκολεύουν τους ερασιτέχνες, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν σεμινάρια που εστιάζουν στην παράθεση συνταγών παραλείποντας όμως πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διαχείριση ενός μικρού οινοποιείου.
Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι η άρτια κατάρτιση των συμμετεχόντων στην παραγωγή κρασιού, αξιοποιώντας τα σύγχρονα πολυμέσα εκπαίδευσης (βίντεο, εικόνα) με μια ευέλικτη και χρηστική διαδικασία.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Ενδεικτικά προφίλ ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το σεμινάριο είναι:
- Σε αρχάριους που επιθυμούν να παράξουν το δικό τους κρασί.
- Σε κατόχους μικρών οινοποιείων.
- Σε στελέχη του τομέα εστίασης και τροφίμων-ποτών.
- Σε οινολόγους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν-επικαιροποιήσουν τη γνώση τους.
- Σε φοιτητές οινολογίας και συναφών ειδικοτήτων.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Με την αγορά του σεμιναρίου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, όποτε και όσες φορές θέλετε από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παρόν σεμινάριο οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού Παρακολούθησης διάρκειας 10 ωρών.” “
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 31
- Εξετάσεις 0
- Διάρκεια 10 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 960
- Πιστοποιητικό Ναι
- Assessments Ναι
-
Εισαγωγή
- Καλοσώρισμα-Εισαγωγικά
- Η διαδικασία παραγωγής κρασιού
- Το κόστος της οινοποίησης
- Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις
- Περιγραφή εξοπλισμού
- Υλικά οινοποιείου Ι
- Υλικά οινοποιείου ΙΙ
- Σάκχαρα και οξέα
- Οξύτητα και διοξείδιο του θείου
- Υγιεινή οινοποιείου
- Η περίοδος του σπασίματος
- Συγκομιδή σταφυλιών
- Επεξεργασία ραγών
- Μαγιές οινοποίησης
- Αλκοολική ζύμωση
- Λευκή ζύμωση
- Μηλογαλακτική ζύμωση και άλλες ζυμώσεις
- Εξευγενισμός και υλικά εξευγενισμού
- Διαύγαση και σταθεροποίηση
- Φιλτράρισμα
- Εμφιάλωση
- Παράδειγμα οινοποίησης ερυθρής ποικιλίας
- Παράδειγμα οινοποίησης λευκής ποικιλίας
- Παραγωγή αφρώδους οίνου
- Παραγωγή κρασιού από φρούτα Ι
- Παραγωγή κρασιού από φρούτα ΙΙ
- Παραγωγή κρασιού από φρούτα ΙΙΙ
- Μικρά αλλά σημαντικά μυστικά
- Εργαστηριακές μετρήσεις
-
Έντυπο υλικό
6 Comments
Καλησπέρα! Έχω τελειώσει τα σεμινάρια οινοποίησης, αλλά η πρόοδος είναι 0%. Τι πρέπει να κάνω για να είναι 100% και να πάρω την πιστοποίηση στο συγκεκριμένο μάθημα;
Καλημέρα. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ που υπάρχει σε κάθε διάλεξη, χωρίς να παρακολουθήσετε και θα συμπληρωθεί η πρόοδος.
καλημέρα, πως μπορώ να εκτυπώσω το πιστοποιητικό?
Αν έχετε ολοκληρώσει την παρακολούθηση όλων των διαλέξεων πρέπει να εμφανίζεται το κουμπί Πιστοποιητικό. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στείλτε μας τα στοιχεία πρόσβασης στο info@agronomist.gr ώστε να το ελέγξουμε και να σας βοηθήσουμε περαιτέρω.
Έχω γραφτεί στο σεμινάριο οινολογίας άλλα δεν μπορώ να ανοίξω ούτε τα video ούτε τις σημειώσεις . Εμφανίζεται ειδοποίηση ότι το περιεχόμενο προστατεύεται και πρέπει να εγγραφώ
Δοκιμάστε να συνδεθείτε πάλι και ελέγξτε αν έχει λυθεί το πρόβλημα.