Βιολογική Αμπελουργία
€50.00
€19.00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η καλλιέργεια της αμπέλου συνιστά μια από τις βασικότερες δραστηριότητες της ελληνικής υπαίθρου. Τα προϊόντα της αμπέλου έχουν σημαντική οικονομική αλλά και συναισθηματική αξία που προέρχεται κυρίως από τις καλλιεργητικές πρακτικές του γεωργού.
Στο παρόν σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν από την αρχή μέχρι το τέλος όλες τις απαιτούμενες τεχνικές ώστε να επιτύχουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας σταφυλιών, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία πολυμέσων.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Επαγγελματίες αμπελοκαλλιεργητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
- Ερασιτέχνες αμπελουργούς που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού.
- Οινοποιούς και εμπόρους κρασιών οι οποίοι αναζητούν άριστη ποιότητα προϊόντος.
- Αρχάριους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα.
- Γεωτεχνικούς.
- Φοιτητές γεωπονικών επιστημών.
ΟΦΕΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
- Παρακολούθηση των διαλέξεων στον δικό σου ρυθμό.
- Παρακολούθηση από οποιονδήποτε Η/Υ, smartphone-iphone, tablet, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη (αρκεί να υπάρχει internet).
- Απεριόριστης διάρκειας πρόσβαση στο υλικό του σεμιναρίου.
- Δυνατότητα επίλυσης αποριών από τον εκπαιδευτή.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παρόν σεμινάριο οδηγεί σε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης διάρκειας 5 ωρών” “
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 25
- Εξετάσεις 0
- Διάρκεια 5 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 489
- Assessments Ναι
-
- Περιγραφή της αμπέλου και βοτανική ταξινόμηση
- Στάδια ανάπτυξης και σημασία τους
- Παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη της αμπέλου
- Άνθηση, επικονίαση και γονιμοποίηση
- Ανάπτυξη και ωρίμανση των σταφυλιών
- Γεύση, άρωμα, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του γλεύκους
- Εντομολογικοί εχθροί της αμπέλου
- Μυκητολογικοί εχθροί της αμπέλου
- Άλλες ασθένειες (ιοί, βακτήρια κ.ο.κ.) της αμπέλου
- Τα αγριόχορτα (ζιζάνια) του αμπελώνα
- Κατεργασία εδάφους
- Χειμερινό κλάδεμα: Διαμόρφωση και καρποφορία
- Θερινά κλαδέματα: Βλαστολογήματα, κορυφολογήματα, αραίωμα, χαραγή
- Βιολογική λίπανση αμπέλου
- Τύποι πολλαπλασιασμού
- Εγκατάσταση μητρικού αμπελώνα
- Προϋποθέσεις φύτευσης
- Καλλιεργητικές περιποιήσεις μητρικού αμπελώνα
- Διατήρηση κληματίδων
- Συλλογή κληματίδων
- Εμβολιασμός
- Στοιχεία Οινοποίησης/Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή/Παλαίωση στο βαρέλι και το μπουκάλι
- Περιβάλλον και οργάνωση κάβας
- Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες ανά περιοχή & αμπελογραφία
- Σημειώσεις σεμιναρίου