Σε κάποια άλλα άρθρα διαβάζω ότι είναι προτιμότερο να μεταφέρεται ο καρπός σε τελάρα των 20 κιλών, αντί σακιών (ακόμη και γιούτινων), γιατί αερίζεται καλύτερα και προστατεύεται από τις φθορές και τα χτυπήματα λόγω βάρους. Αρκεί φυσικά αυτά τα τελάρα να είναι κατάλληλα για τρόφιμα και να καθαρίζονται σχολαστικά πριν την χρήση τους. Εχετε διαφορετική άποψη επ αυτού; και τελικά πόση σημασία έχει αν ο καρπός πάει πραγματικά σύντομα στο ελαιοτριβείο;
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το εξαιρετικό σεμινάριο!
Ηταν πραγματικά διαφωτιστικό.
5 Comments
Ο αριθμός των υπεροξειδίων τι μας δείχνει ?
Υποδεικνύει τον βαθμό οξείδωσης του ελαιόλαδου. Όσο πιο ψηλά είναι, τόσο πιο υποβαθμισμένη η ποιότητά του.
Γιατί προτιμάται η αποθήκευση του λαδιού σε πλαστικό δοχείο απο το μεταλλικό τενεκέ?
Ούτε το πλαστικό είναι καλό, ούτε ο παραδοσιακός τενεκές. Η καλύτερη λύση είναι το ανοξείδωτο μέταλλο ή το γυαλί.
Σε κάποια άλλα άρθρα διαβάζω ότι είναι προτιμότερο να μεταφέρεται ο καρπός σε τελάρα των 20 κιλών, αντί σακιών (ακόμη και γιούτινων), γιατί αερίζεται καλύτερα και προστατεύεται από τις φθορές και τα χτυπήματα λόγω βάρους. Αρκεί φυσικά αυτά τα τελάρα να είναι κατάλληλα για τρόφιμα και να καθαρίζονται σχολαστικά πριν την χρήση τους. Εχετε διαφορετική άποψη επ αυτού; και τελικά πόση σημασία έχει αν ο καρπός πάει πραγματικά σύντομα στο ελαιοτριβείο;
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το εξαιρετικό σεμινάριο!
Ηταν πραγματικά διαφωτιστικό.