ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η τυροκομία συνιστά έναν σημαντικό κλάδο της γαλακτομικής επιστήμης και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες τροφίμων στον κόσμο. Αυτό το γεγονός όμως δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, ώστε να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το δικό μας τυρί στην κουζίνα μας.
Όταν παρακολουθήσετε το σεμινάριο θα είστε σε θέση να παρασκευάσετε μια μεγάλη ποικιλία τυριών, τα οποία θα βρείτε στην αγορά κατά 30-40% πιο ακριβά από το κόστος παραγωγής τους στο σπίτι. Και όχι μόνο αυτό: η ποιότητα που θα απολαύσετε δεν έχει καμία σχέση με τα περισσότερα τυριά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Η παρασκευή τυριού στο σπίτι είναι κατά κανόνα μια εύκολη διαδικασία και δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό ή υλικά. Αυτό που χρειάζεται είναι η γνώση, το μεράκι και λίγη υπομονή.
Κι επειδή όλες οι δημιουργικές ιδέες αρχίζουν κάπως έτσι ταπεινά, στο τέλος του σεμιναρίου θα βρείτε μια συνοπτική λίστα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσετε τη δική σας μικρή γαλακτοκομική εκμετάλλευση. Για εσάς που τελικά θα γοητευτείτε με τη διαδικασία τυροκόμησης και είμαι βέβαιος ότι θα είστε πολλοί!
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Η πρακτική τυροκομία απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν έναν δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, σε ερασιτέχνες και υποψήφιους επαγγελματίες τυροκόμους. Δεν υπάρχει κάποια προϋπόθεση ιδιαίτερων γνώσεων.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Με την αγορά του σεμιναρίου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, όποτε και όσες φορές θέλετε από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης διάρκειας 10 ωρών.
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 132
- Εξέταση 0
- Διάρκεια 8 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 1096
- Πιστοποιητικό Ναι
- Assessments Ναι
Κάντε μια ερώτηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
33 Comments
καλησπερα σας. θα ηθελα να σας ρωτησω μεχρι ποτε πρεπει να καταθεσουμε τα χρηματα για το σεμιναριο τυροκομιας επισης θα ηθελα να ρωτησω γιατι δεν εμφανιζεται το σεμιναριο αγροτικης επιχειρηματικοτητασ δεν ξερω εαν το προφερω σωστα αλλα δεν το βλεπω μαζι με τα υπολοιπα ευχαριστω.
Καλησπέρα σας. Σας πρόσθεσα το πακέτο κατάρτισης Σχολή Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στον λογαριασμό σας. Αυτή η τιμή είναι για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και αναφέρεται μέχρι την έναρξη διαθεσιμότητας του σεμιναρίου (30/6 μέχρι 10/7 είναι ο εκτιμώμενος χρόνος). Θα στείλουμε και μια σχετική ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες.
Καλημερα σας κυριε παπασταυρου μια ερωτηση ποτε ξεκιναει το σεμιναριο τυροκομιας?και η τιμη του ειναι 17.00?
Καλημέρα σας. Το σεμινάριο είναι άμεσα διαθέσιμο. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 3ο κεφάλαιο και βαδίζουμε προς το 4ο. Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθούν όλες οι διαλέξεις. Το κόστος είναι 17€ 🙂
Καλημέρα το σεμινάριο έχει σύγκεκριμενα τυριά που θα ασχοληθούμε;
Αναπτύσσεται μεγάλος αριθμός τυριών, δείτε αναλυτικά στη δομή του μαθήματος 🙂
Καλησπέρα. Επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό παρακολούθησης του συγκεκριμένου σεμιναρίου, μπορώ να εργαστώ σε τυροκομική μονάδα;
Καλησπέρα σας. Με το πιστοποιητικό θα δείξετε ότι γνωρίζετε το αντικείμενο, που πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Σε γενικές γραμμές, η ισχύς των πιστοποιήσεων καθορίζονται από τον εκάστοτε φορέα αλλά και από το επίπεδο γνώσης που αποκομίζει ο εκπαιδευόμενος 🙂
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ
Ευχαριστούμε πολύ για την πληρωμή. Η πρόσβαση στο σεμινάριο είναι πλέον ανοικτή 😊
Καλησπερα. το σεμιναριο το κατεβάζουμε σαν αρχειο η μονο μεσα απο το σαιτ το μελεταμε; Και πιστευω ειναι στα ελληνικα ετσι;
Καλησπέρα. Ασφαλώς και είναι στα ελληνικά. Η παρακολούθηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα και μπορείτε να κατεβάσετε τις σημειώσεις 🙂
Καλησπέρα μπορώ να μπω για σεμινάριο και αν ναι πως ???
Αν είστε εγγεγραμμένος κάντε LOGIN. Αν όχι πατήστε Προσθήκη στο Καλάθι και ακολουθήστε τα βήματα εγγραφής 😊
Καλησπέρα έντυπο υλικό δίνετε στα σεμινάρια σας ή όλη η πληροφορία είναι μόνο μέσο τών διαλέξεων
Θα ήθελα να ρωτήσω τι αναγνώριση έχει η πιστοποίηση που δίνετε από τα σεμινάρια σας.
Γεια σας. Διαβάστε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις στο σύνδεσμο https://agronomist.gr/certification/
Καλησπέρα,
Ήθελα να μάθω, εφόσον εγγραφώ η προμήθεια γαλάτων από που θα πρέπει να γίνει; Πιο συγκεκριμένα εννοώ, θα πρέπει να βρω στην περιοχή μου κάποιο κτηνοτρόφο που να με προμηθεύει με γάλα ή μπορώ να αγοράζω γάλα από το super market;
Γνωρίζω πως σαφώς αν η πρώτη ύλη είναι από το κτηνοτρόφο θα είναι ασύγκριτα καλύτερης ποιότητας από αυτή του super market.
Ωστόσο, δεν γνωρίζω αν το γάλα από το super market μπορεί να έχει κάποιο πρόσθετο ίσως που να μην του επιτρέπει να γίνει τυρί ή κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα του εμπορίου. Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στα είδη γάλακτος (π.χ. τα μακράς διάρκειας που δεν είναι αποδεκτά για τυροκόμηση) οι οποίοι θίγονται στο σεμινάριο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.
Καλή σας ημέρα.
Καλημερα σας.Γιατι μου εχει εμφανιστει μηνυμα οτι το σεμιναριο ληγει στις 30/11; Δεν ειναι η χρηση απεριοριστη;
Καλημέρα σας. Η ενημέρωση αναφέρεται σε νέες εγγραφές και όχι στον χρόνο πρόσβασης που είναι πράγματι απεριόριστος 🙂
Ευχαριστω.
Γειά σας. Είναι διαθέσιμο αυτό σεμινάριο;
Καλημέρα σας. Ασφαλώς 🙂
Πώς μπορώ να έχω σημειώσεις στα κεφάλαια 3 και 4;;;; (Εννοώ pdf). Υπάρχουν;;;;
Χριστός Ανέστη.
Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια για όλη αυτή την προσπάθειά σας. Για τους ερασιτέχνες είναι, νομίζω, ιδανικό ξεκίνημα. Επειδή είχα μια μικρή εμπειρία, (έχω λίγες οικόσιτες κατσικούλες) πήρα πολύτιμη γνώση ώστε να διορθώσω τα λάθη που κάνω στην παρασκευή τυριών και όχι μόνο.
Και μια πρόταση….
Αν μπορεί να γίνει με τρόπο ώστε να δίνουμε και κάποιες εξετάσεις ώστε να παίρνουμε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.
Ευχαριστώ πολύ
Μπορείτε να μας πείτε αν υπάρχει αντιστοιχία ονομάτων των τυριών που μας δείχνετε με Ελληνικά;;;;
Π.Χ. με ποιο από αυτά τα τυριά αντιστοιχεί η το κεφαλοτύρι
Ποιό είναι το κόστος? 17 ευρώ ή 50 ευρώ?
Καλημέρα σας. Το κόστος είναι 50€, η προσφορά των 17€ ίσχυε πριν 3 χρόνια για προεγγραφές (πριν γίνει διαθέσιμο το σεμινάριο).
Καλησπέρα κύριε Παπασταύρου.
Ενδιαφέρομαι για σεμινάριο τυροκομίας αν ισχύει και πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας για κάποιες απορίες.
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας. Ισχύει κανονικά το σεμινάριο και μπορείτε να μου στείλετε στο info@agronomist.gr 🙂