Παραγωγή Μπύρας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η παραγωγή μπύρας εμπεριέχει όχι μόνο το στοιχείο της επίτευξης του στόχου αλλά και τη διαδικασία της εμπειρίας. Σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι να δώσει με απλό και κατανοητό τρόπο τις οδηγίες εκείνες που θα κατευθύνουν τον υποψήφιο ζυθοπαραγωγό κατάλληλα ώστε να απολαύσει το δικό του ιδιαίτερο προϊόν. Ακολουθώντας μια λογική αλληλουχία διαλέξεων και τη οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σταδιακά στον ιδιαίτερα δημιουργικό κόσμο της ζυθοποιίας.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Με την αγορά του σεμιναρίου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, όποτε και όσες φορές θέλετε από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παρόν σεμινάριο οδηγεί σε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης διάρκειας 10 ωρών.” “
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 26
- Εξετάσεις 0
- Διάρκεια 10 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 1680
- Assessments Ναι
-
- Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις
- Εξοπλισμός ζυθοποιίας (κριτήρια επιλογής, κόστη, επίπεδα)
- Υγιεινή ζυθοποιείου
- Η διαδικασία της βυνοποίησης
- Παραγωγή από λυκίσκο
- Η διαδικασία της ζύμωσης
- Ο ρόλος του νερού
- Πρόσθετα και αρώματα
- Διαυγαστικά και συντηρητικά μέσα
- Ζυθοποίηση για πρώτη φορά (επίπεδο αρχάριου)
- Τρόποι ελέγχου διαδικασίας ζυθοποίησης (ενδιάμεσο επίπεδο)
- Προχωρημένες τεχνικές ζυθοποίησης (προχωρημένο επίπεδο)
- Εμφιάλωση μπύρας
- Εμβαρέλωση
- Συνταγές σπιτικής μπύρας τύπου Ale (αφροζύμης)
- Συνταγές σπιτικής μπύρας τύπου Lager (βυθοζύμης)
- Συνταγές σπιτικής μπύρας μεικτού τύπου
- Εναλλακτική ζυθοποίηση: Παραγωγή μηλίτη
- Παραγωγή οικολογικής μπύρας
- Μπύρα χωρίς γλουτένη
- Αποθήκευση και σερβίρισμα μπύρας
- Ποιοτική αξιολόγηση της μπύρας
- Αντιμετώπιση προβλημάτων
- Διάφορα γκάτζετ για ευκολότερη παραγωγή
- Επίλογος-Απάντηση συχνών ερωτήσεων
- Σημειώσεις σεμιναρίου
-
Βασίλειος Κουλουρίδης
Παραγωγή Μπύρας
Αρκετά καλή προσπάθεια ομολογουμένως. Για έναν εντελώς άσχετο, όπως εγώ, είναι μία καλή εισαγωγή στον ενδιαφέρον κόσμο της μπύρας και σε εισαγάγει ομαλά σε αυτόν. Μπορεί να βελτιωθεί αρκετά σε κάποια σημεία βέβαια. Αυτό που μου λείπει είναι προτάσεις για την αγορά εξοπλισμού. Γίνονται σημαντικές αναφορές αλλά θα έπρεπε να διαμορφώνεται ανά την εποχή εφόσον μιλάμε για ψηφιακό περιεχόμενο και να έχει προτάσεις έτοιμες. Τώρα έχω μπει στην έρευνα αγοράς εξοπλισμού που θα ήταν πιο εύκολο για αρχή να έχω έτοιμες προτάσεις. Επίσης θα ήταν καλό να έχει κεφάλαιο με τις αναφορές στις μπύρες που γίνονται, με έτοιμες by the book συνταγές παραγωγής τους.
10 Comments
Καλησπέρα!
Ήθελα να κάνω μία ερώτηση υπάρχει περίπτωση να μπορώ να δω κάπου το σεμινάριο που έχω κάνει της μπύρας σε μορφή κειμένου γιατί οι σημειώσεις που μου βγάζει είναι εικονογραφημένες ;ευχαριστώ
Καλημέρα. Ελέγξτε πάλι το φάκελο με τις σημειώσεις και θα βρείτε και τα κείμενα 🙂
Καλησπέρα.Προσπαθω να δηλώσω συμμετοχή και κάθε φορά που πάω να κάνω προβολή στο καλάθι μου βγάζει error page not found..
Καλησπέρα. Δοκιμάστε πάλι και αν δεν τα καταφέρετε κάντε πρώτα εγγραφή και μετά κάντε τη διαδικασία προσθήκης στο καλάθι. Θα το δούμε με τους προγραμματιστές μας το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.
Καλησπέρα.Εκανα τελικά παραγγελία και πλήρωσα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.
Ευχαριστούμε πολύ για την πληρωμή. Η πρόσβαση στο σεμινάριο έχει ανοίξει πλέον ?
Καλησπέρα. Έκανα ερώτηση στο πεδίο “Επικοινωνία” αλλά δεν μου έχετε απαντήσει. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει όριο χρόνου για την παρακολούθηση των σεμιναρίων γενικότερα. Παρακαλώ ενημερώστε με.
Ετυχαριστώ
Καλησπέρα. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση των σεμιναρίων 🙂
Γειά σας ,θα ήθελα να ρωτήσω η τιμή αναφέρεται σε κάθε διάλεξη ή συνολικά και για τις 26
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας. Η τιμή αναφέρεται σε όλο το σεμινάριο (Και στις 26 διαλέξεις).