Οι κίνδυνοι που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες : Χημικοί κίνδυνοι: στους οποίους περιλαμβάνονται τα υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και η μη εφαρμογή των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής κατά την καλλιέργεια της ελιάς παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο …
Οι καταναλωτές αφιερώνουν μόνο μερικά δευτερόλεπτα στα ράφια των super markets. Το design της συσκευασίας θα πρέπει να ξεχωρίζει μέσα από μια πληθώρα ανταγωνιστικών προϊόντων. Μια επιτυχημένη συσκευασία περιλαμβάνει: Πληροφορίες για το προϊόν Λαμβάνει υπό όψη το target group (ομάδα …
Ο παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής των καλλιεργειών από μετεωρολογικά φαινόμενα, επιβαρύνοντας σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό. Ως παγετό ορίζουμε την πτώση της θερμοκρασίας σε τιμές κάτω από 0οC, ενώ διακρίνονται δύο τύποι: ο παγετός ακτινοβολίας και ο …
Στο πρώτο μέρος του άρθρου του agronomist.gr για τις επιπτώσεις του παγετού στις καλλιέργειες αναπτύχθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την έκταση και σοβαρότητα των ζημιών. Η βασικότερη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όσοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν μια φυτεία είναι …
Η εφαρμογή λιπάσματος σε μία καλλιέργεια συνιστά ενέργεια που επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξή της και φυσικά τη βιωσιμότητα της γεωργικής εκμετάλλευσης. Η λίπανση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών πρέπει να αντιμετωπίζεται με τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με άλλες παραδοσιακές …
Η πιστοποίηση αφορά την εξακρίβωση, επαλήθευση και γραπτή επικύρωση από έναν ανεξάρτητο φορέα με αναγνωρισμένη ικανότητα, σχετικά με το αν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος βρίσκονται σε συμφωνία με σχετικές απαιτήσεις. Η πιστοποίηση είναι συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη του πελάτη προς …
Είναι γνωστό ότι το ύψος στρεμματικής απόδοσης ελαιολάδου καθορίζεται κυρίως από την παραγωγή καρπού ανά στρέμμα. Αυτό παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι κάθε παράγοντας που είναι ικανός να αυξήσει ή περιορίσει το δυναμικό του ελαιόδενδρου σε απόδοση, καθορίζει και την ελαιοπεριεκτικότητα …
Η Μυοκτονία – Απεντόμωση αποτελεί βασικό στοιχειό της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής και προαπαιτούμενο του προτύπου ISO 22200 (§7.2 .3 ). To πρότυπο ISO 22200 διασφαλίζει την ικανοποίηση των αιτημάτων για την ασφάλεια των τροφίμων. Επιβάλλει σε καθένα από τους φορείς …
Τα βιοϋμένια αποτελούν μικροβιακή κοινότητα κυττάρων προσκολλημένων μεμονωμένα ή ως συσσωματώματα σε αβιοτική/αδρανή επιφάνεια (π.χ. μεταλλική, πλαστική ή υάλινη) ή διεπιφάνεια π.χ. μεταξύ αέρα και τροφίμου (υγρού ή στερεού) τροφίμου και επιφάνειας ή αέρα-τροφίμου-μεταλλικής επιφάνειας ενός στρώματος εξωκυττταρικών πολυσακχαριτών. Τα …
Ευκαιρία για τα προϊόντα του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα να εισέλθουν σε περισσότερες αγορές, αποτελούν οι θρησκευτικές πιστοποιήσεις Halal και Kosher, δεδομένης της δυναμικής που καταγράφεται, παγκοσμίως στην αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης για προϊόντα που φέρουν αυτές τις πιστοποιήσεις. Προσπαθώντας οι …