• Αρχική
  • Σεμινάρια & Σχολές [Πακέτα Κατάρτισης]

    Σεμινάρια & Σχολές

    • Πακέτα Κατάρτισης
    • Τρόφιμα & Ποτά
    • Αγροτική Επιχειρηματικότητα
    • Ανθοκομία – Κηποτεχνία
    • Ασφάλεια Τροφίμων
    • Γεωργία
    Αρχίζοντας την αγροτική δραστηριότητα

    Αρχίζοντας την αγροτική δραστηριότητα

    Δωρεάν
    Δείτε περισσότερα
  • e-books
  • Blog
  • Επικοινωνία
Agronomist.gr
  • Αρχική
  • Σεμινάρια & Σχολές [Πακέτα Κατάρτισης]

    Σεμινάρια & Σχολές

    • Πακέτα Κατάρτισης
    • Τρόφιμα & Ποτά
    • Αγροτική Επιχειρηματικότητα
    • Ανθοκομία – Κηποτεχνία
    • Ασφάλεια Τροφίμων
    • Γεωργία
    Αρχίζοντας την αγροτική δραστηριότητα

    Αρχίζοντας την αγροτική δραστηριότητα

    Δωρεάν
    Δείτε περισσότερα
  • e-books
  • Blog
  • Επικοινωνία
    • RegisterLogin

      Συνδεθείτε με τα στοιχεία πρόσβασης

      Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;

      Δεν έχετε ήδη λογαριασμό; Εγγραφή τώρα

      Δημιουργήστε νέο λογαριασμό

      Είστε μέλος; Σύνδεση τώρα

    • Cart

      0

Γεωργία

  • Αρχική
  • Blog
  • Γεωργία
  • Το έδαφος και η φροντίδα του-Νέο βιβλίο

Το έδαφος και η φροντίδα του-Νέο βιβλίο

  • Συγγραφέας Ανδρέας Παπασταύρου
  • Θεματικές Ενότητες Γεωργία
  • Ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, 2020
  • Σχόλια ο σχόλια
το_έδαφος_και_η_φροντίδα_τους

Όταν εκδίδεται ένα νέο βιβλίο πάντα σκέφτομαι ότι κάποια νέα γνώση θα προσθέσει σε όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά. Κάπως έτσι αργά εξελίσσεται και η επιστήμη βοηθώντας τους ανθρώπους να προοδεύσουν.

Όταν έμαθα ότι ο καθηγητής Δαουτόπουλος εξέδωσε το νέο του βιβλίο για το έδαφος έγινα ανυπόμονος να το πάρω στα χέρια μου διότι είμαι βέβαιος ότι έχει να μας επικοινωνήσει πολλά και σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το κεφάλαιο ΕΔΑΦΟΣ.

Μέχρι λοιπόν να παραλάβω το βιβλίο και να σας γράψω περισσότερες πληροφορίες, σας παραθέτω την παρουσίαση του βιβλίου «Το έδαφος και η φροντίδα του»:

Το βιβλίο πρέπει να διαβάσουν πρώτα από όλους όσοι παράγουν φρούτα και λαχανικά για την οικογένειά τους. Έτσι, δεν θα αυξήσετε μόνο την παραγωγή, αλλά θα βελτιώσετε αξιόλογα την ποιότητα της παραγωγής με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, οι οποίοι τα καταναλώνουν.

Φαντάζομαι να αντιληφθήκατε γιατί δεν χρησιμοποιώ τον τίτλο καλλιέργεια του εδάφους, αλλά φροντίδα. Ο κόσμος, αυτός ο μεγάλος και μέγας, όπως λέει και ο ποιητής χρειάζεται τη φροντίδα μας για να μας επιστρέψει πλούσιους τους καρπούς της γης.

Σκέφθηκα και έφερα στη μνήμη μου τις εκατοντάδες των ανθρώπων, τους οποίους έχω συναντήσει ανά την Ελληνική ύπαιθρο να καλλιεργούν τα φρούτα, αλλά κυρίως τα λαχανικά του σπιτιού τους. Κοινό χαρακτηριστικό όλων δεν ήταν η οικονομική ανάγκη, η οποία τους οδήγησε στην εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων, αλλά η αγάπη για τη γη και η απόλαυση των ιδιαίτερων γευστικών χαρακτηριστικών που έχουν όλα τα λαχανικά που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Σκέφθηκα λοιπόν πως όλοι αυτοί χρειάζονται ένα βοήθημα για να κατανοήσουν τις εκπληκτικές λειτουργίες, τις οποίες επιτελεί το έδαφος και από τις οποίες εξαρτάται το παραγωγικό τους αποτέλεσμα. Την ίδια βοήθεια χρειάζονται και οι επαγγελματίες καλλιεργητές, αν έπαψαν να θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και άρχισαν να ψάχνονται με αυτά, τα οποία συμβαίνουν στα πόδια τους.

Βασικό χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η μεταφορά γνώσεων και πρακτικών, οι οποίες στηρίζονται στη βιολογική διαχείριση του εδάφους και των φυτών. Παράλληλα, ερχόμαστε να σας γνωρίσουμε και νέες τεχνολογίες και πρακτικές, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τους καρπούς των κόπων σας. Ο ζεόλιθος και οι μυκόρριζες είναι θεία δώρα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μαζί με τους Ωφέλιμους Μικροοργανισμούς, οι οποίοι γίνονται όλο και περισσότεροι (αντικείμενο του επόμενου βιβλίου μου) και τον βιο-άνθρακα, οι οποίες είναι ανθρώπινες επινοήσεις. Είναι η νέα τεχνολογία που θα φέρει τη να επανάσταση στη γεωργία στα επόμενα έτη.

Τέλος, το βιβλίο παρουσιάζει για πρώτη φορά σε Ελληνικό αναγνωστικό κοινό την τεχνολογία του βιο-άνθρακα (της Terra Preta, της μαύρης γης των ιθαγενών του Αμαζονίου) μαζί με οδηγίες για να παρασκευάσετε το καλύτερο υγρό και στερεό βιολογικό λίπασμα με στόχο την αυτάρκεια σε οργανικά λιπάσματα πλούσια σε μυριάδες ωφέλιμους μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάτε τώρα στα χρόνια της παρατεταμένης κρίσης. Η επένδυση στη νέα και τεκμηριωμένη γνώση είναι η πιο παραγωγική επένδυση στον αγροτικό τομέα.

Όσοι νιώθουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα μπορούν να αποκτήσουν το βιβλίο επικοινωνώντας με τον κο Δαουτόπουλο στα τηλέφωνα 2310673959 και 6976793909.

” “

Ετικέτα:έδαφος, καλλιέργειες, φυτική παραγωγή

  • Κοινοποίηση:
author avatar
Ανδρέας Παπασταύρου

Γεωπόνος Msc., PhD.

Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με βασική ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας. Κατά την 25ετή ενασχόλησή του με τον αγροτικό τομέα έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που άπτονται των σπουδών του, ενώ διαθέτει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πανεπιστημιακού χώρου και του agronomist.gr. Παράλληλα αποτέλεσε σύμβουλο επιχειρήσεων και ιδιωτών για την εκπόνηση μελετών ειδικής φύσεως, όπως κηποτεχνικά έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας, συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς, έρευνα αγοράς ελαιολάδου στο εξωτερικό και διατήρηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και υπάλληλος στη Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. δημοσιεύοντας έξι ερευνητικές εργασίες. Το 2008 βραβεύτηκε με το βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη της Ακαδημίας Αθηνών για τη μονογραφία “Evaluating yield responses to water stress and drought resistance mechanisms of 20 local bread and durum wheat landraces”. Αυτή την περίοδο, παράλληλα με το ηλεκτρονικό σχολείο, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος γεωργικών και εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι ο βασικός εισηγητής των μαθημάτων του e-school by agronomist.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Κριτήρια σχεδιασμού αστικού λαχανόκηπου
17 Φεβρουαρίου, 2020

Επόμενο άρθρο

Χαραγή της αμπέλου
17 Φεβρουαρίου, 2020

Πιθανόν να σας αρέσουν επίσης

η_γεωργία_του_παρονομαστή
Η γεωργία του παρονομαστή
10 Δεκεμβρίου, 2020
συστήματα_διαχείρισης_γεωργια
Τα συστήματα διαχείρισης στον γεωργικό και διατροφικό τομέα
4 Σεπτεμβρίου, 2020
η_ερμηνεία_της_εδαφολογικής_ανάλυσης
Η ερμηνεία της ανάλυσης εδάφους
9 Ιουνίου, 2020

Κάντε μια ερώτηση Ακύρωση απάντησης

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Παραγωγή Μπύρας

Παραγωγή Μπύρας

50.00€
Μελισσοκομία

Μελισσοκομία

50.00€
Σχολή Αρχιτεκτονικής Κήπων και Τοπίου

Σχολή Αρχιτεκτονικής Κήπων και Τοπίου

200.00€ 50.00€
logo-agronomist

2109963962

info@agronomist.gr

Το agronomist.gr

  • Η επιχείρηση
  • Το agronomist.gr στον τύπο
  • Συνεργασίες
  • Γίνε εισηγητής
  • Περιοχή εισηγητών

Πληρωμές

  • Πολιτική Πληρωμών

Υποστήριξη

  • FAQs
  • Πιστοποιητικά
  • Κανονισμός γραπτών εξετάσεων

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος από το Agronomist.gr

  • Ιδιωτικότητα & Cookies
  • Όροι χρήσης

Γίνε Εισηγητής

Δίδαξε αυτό που γνωρίζεις στους άλλους

Δες περισσότερα