Σχολή Προτύπων Τροφίμων
€190.00
€50.00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το παρόν πακέτο κατάρτισης περιλαμβάνει μια δέσμη σεμιναρίων που σχετίζονται τόσο με τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων, όσο και με τις διαδικασίες πιστοποίησης αυτών ώστε να τύχουν καλύτερης τύχης σε απαιτητικές αγορές.
ΟΦΕΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
- Εξειδίκευση σε θέματα προτύπων των τροφίμων
- Απόκτηση της ικανότητας εφαρμογής των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων
- Συμμετοχή στη βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής ασφαλών τροφίμων
- Κατανόηση των απαιτήσεων των αγορών εξαγωγής των τροφίμων
- Ενίσχυση της προστιθέμενη αξία των γνώσεών και του βιογραφικού σημειώματος
- Απεριόριστη χρονική πρόσβαση στις διαλέξεις των μαθημάτων
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Σε εξαγωγείς τροφίμων.
- Σε επαγγελματίες τροφίμων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, οικοτεχνίες.
- Σε υποψήφιους επαγγελματίες τροφίμων.
- Σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας.
- Σε γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, κτηνιάτρους, χημικούς, μηχανικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Με την αγορά του σεμιναρίου, μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, όποτε και όσες φορές θέλετε από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παρόν πακέτο κατάρτισης οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού Παρακολούθησης διάρκειας 12 ωρών.
” “
Στοιχεία σεμιναρίου
- Διαλέξεις 89
- Εξετάσεις 0
- Διάρκεια 12 ώρες
- Επίπεδο γνώσεων Αρχάριο+
- Γλώσσα Ελληνική
- Εγγεγραμμένοι 99
- Πιστοποιητικό Ναι
- Assessments Ναι
-
Εισαγωγή στο ISO 22000 & HACCP
- Εισαγωγικά στοιχεία
- Γιατί να εφαρμόσω HACCP;
- Φυσικοί κίνδυνοι
- Χημικοί κίνδυνοι
- Βιολογικοί κίνδυνοι
- Οι 7 αρχές του HACCP
- Η πρώτη αρχή
- Η δεύτερη αρχή
- Η τρίτη αρχή
- Η τέταρτη αρχή
- Η πέμπτη αρχή
- Η έκτη αρχή
- Η έβδομη αρχή
- Το σχέδιο HACCP
- Σχηματισμός ομάδας
- Περιγραφή προϊόντος
- Καθορισμός προβλεπόμενης χρήσης
- Διάγραμμα ροής
- Επιτόπια επιβεβαίωση διαγράμματος ροής
- Επιτόπια επαλήθευση διαγράμματος ροής
- Προαπαιτούμενα προγράμματα
- Εμπόδια κατά την εφαρμογή του HACCP
- Ορθές παρασκευαστικές πρακτικές
- Έλεγχοι παραγωγής και διαδικασιών
- Μέτρα ελέγχου
- Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα HACCP
- Περί ISO 22000
- Η εφαρμογή του ISO 22000
- Πλεονεκτήματα του ISO 22000
- Λεξιλόγιο και όροι ISO 22000
- Εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ)
- Τεκμηρίωση ΣΔΑΤ
- Υπευθυνότητα διοίκησης
- Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων
- Εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία
- Έκτακτες καταστάσεις
- Ανασκόπηση διοίκησης
- Διαχείριση πόρων
- Σχεδιασμός και υλοποίηση ασφαλών προϊόντων
- Διεξαγωγή ανάλυσης επικινδυνότητας
- Καθιέρωση Προαπαιτούμενων Προγραμμάτων
- Υιοθέτηση Σχεδίου HACCP
- Επικαιροποίηση εγγράφων, ιχνηλασιμότητα και σχέδιο επαλήθευσης
- Έλεγχοι μη συμμόρφωσης-Διορθωτικές ενέργειες
- Επικύρωση ΣΔΑΤ-Επαλήθευση ΣΔΑΤ-Εσωτερική επιθεώρηση-Βελτίωση ΣΔΑΤ-Επικαιροποίηση Copy
- Τεκμηρίωση προτύπου-Έγγραφα
- Είδη & διαδικασία επιθεωρήσεων
- Αντιστοιχίσεις μεταξύ HACCP και ISO 22000
- Το νέο πρότυπο ISO 22000
-
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων: HACCP I
- Ασφάλεια τροφίμων
- Παθογόνοι μικροοργανισμοί και τροφικές δηλητηριάσεις
- Κίνδυνοι στα τρόφιμα και επιμολύνσεις
- Υγιεινή προσωπικού
- Καθαρισμός και απολύμανση
- Μυοκτονία-απεντόμωση & επιμολύνσεις τροφίμων
- Ανάλυση και Σχεδιασμός HACCP
- HACCP και εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
- Κριτήρια επιθεωρήσεων HACCP
- Εφαρμογή HACCP σε χώρους μαζικής εστίασης
- Κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής
- Κανόνες προετοιμασίας τροφίμων
- Νομοθεσία και τρόφιμα
-
Το πρότυπο BRC-British Retail Consortium
-
Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων
- Εισαγωγικά
- Πιστοποίηση και διαπίστευση βιολογικών προϊόντων
- Ετικέτα βιολογικών προϊόντων
- Πιστοποίηση μεταποιημένων βιολογικών προϊόντων
- Ο έλεγχος των βιολογικών προϊόντων
- Νομοθετικό πλαίσιο βιολογικών προϊόντων
- Βήματα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων
- Έκδοση πιστοποιητικού
- Οφέλη ανάπτυξης βιολογικών προϊόντων
- Επιθεωρήσεις βιολογικών προϊόντων
- Ετήσια και έκτακτη επιθεώρηση
- Δειγματοληψίες
-
Πιστοποίηση Εξαγωγών
-
Έντυπο υλικό