Αυτό που έχω μάθει είναι ότι αφού αρμεχτεί το γάλα, το ψύχουμε ,το περνάμε από τσαντίλα και το παστεριώνουμε.
Αλλά η τσαντίλα κρατάει μόνο βρωμιές και όχι μικρόβια. Κάποια σκοτώνονται με την παστερίωση άλλα υπάρχουν και κάποια που δεν σκοτώνονται. αυτά που δεν σκοτώνονται κατακρατιούνται στην διήθηση.
Όταν θέλουμε να προμηθευτούμε γάλα παστεριωμένο ήδη, έχει περάσει την διήθηση ήδη έτσι δεν είναι?
Μπορώ όμως με ήδη παστεριωμένο γάλα να κάνω τυρί ή και γιαούρτι παραδοσιακό? Αν πάρω γάλα νωπό εκτός από την διήθηση με τσαντίλα και την παστερίωση που θα κάνω εγώ πωσ μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν το γάλα δεν είναι επιμολυσμένο ?
ευχαριστώ
1 Comment
Αυτό που έχω μάθει είναι ότι αφού αρμεχτεί το γάλα, το ψύχουμε ,το περνάμε από τσαντίλα και το παστεριώνουμε.
Αλλά η τσαντίλα κρατάει μόνο βρωμιές και όχι μικρόβια. Κάποια σκοτώνονται με την παστερίωση άλλα υπάρχουν και κάποια που δεν σκοτώνονται. αυτά που δεν σκοτώνονται κατακρατιούνται στην διήθηση.
Όταν θέλουμε να προμηθευτούμε γάλα παστεριωμένο ήδη, έχει περάσει την διήθηση ήδη έτσι δεν είναι?
Μπορώ όμως με ήδη παστεριωμένο γάλα να κάνω τυρί ή και γιαούρτι παραδοσιακό? Αν πάρω γάλα νωπό εκτός από την διήθηση με τσαντίλα και την παστερίωση που θα κάνω εγώ πωσ μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν το γάλα δεν είναι επιμολυσμένο ?
ευχαριστώ